Blogger Layouts

Monday, October 10, 2011

merapu meraban....

sekarang jam 11.47 malam
dalam beberapa minit lg dh masuk hari selasa,.11.10.11
bosan betol mlm nih,.td aku dh on9,.tp xde pape nk buat,aku bukak la semula lapy nih..
aku on9 tagged..mcm biase,.frend request,.msj kt inbox...
dn mcm biase aku aprv je,.tp kt msj,..aku bce je,.aku jrg bls msj org.
lelaki...same je...kadang2,.dh twr hati nk berkwn ngn laki lg..(ek???...jgn pikir nk jd les plak yerk)


bru je pas bce blog kak zura...
xtau la ape mslhnyer,..tp yg psti berkaitan dengn jiwa,perasaan,..yg pasti menyesakkn otak..
dh lumrah idup nih,.mesti akan dilnda masalah...masalah plak mcm2 jenis,.
org meliht kite pada luarnnyer hapy je,..gembire,..senyum meleret2,..
tp....dlm sudut hati?...xde sape tahu kan??
tnpa kite sedar,..kite jd seorg yg terlalu hipokrik..
org tgk kite bhgia ngn pasangn kite,..
tp,.ade org tau ape yg terbuku dlm hati??
ade satu ketika tuh,..kite pndai menasihati kwn tentg hati dn perasaan,.
tp hati sendiri??..hipokrik kan?..


malam2 nih klu duk berjiwang,..memg layan giler habis tahap meleleh la...
klu duk berangan,..lg la meleret2 smpai subuh nnti pon xpe..
tp kan,..kite xkn dpt ape yg kite inginkn...
tp,.ape yg kite dpt,..hargailah.....dn bersyukur...
walaupon dlm 1 sudut hati kite merengek,.knpe msti mcm ni??aku nk mcm tuh,.aku nk mcm ni,.
aku suke yg begitu,.x suke la yg begini....tp..yg begitu,begini,mcm tu,mcm nih,....semuanyer ade hikmahnyer..
..........syukur.alhamdulillah.......atlest,..aku dpt,.dr x dpt....kan?


aku ade kapel,.tp aku rase kosong...
aku ade bf,.tp idup aku mcm single..
aku ade no fon dia,..tp,..name yg aku save no tuh jrg2 je ade msj,.kol...
cmner tuh???..
.....tu,..org yg xpndai menghargai ape yg dh dimiliki.......kirenyer,.dulu sakan duk usha,.bile dh dpt,.biarkn mcm tuh je.....akhirnyer,..org yg diusha ni tetap jgk sendiri...




aku ade rmai kwn lelaki....just kawan ok..
aku duk msj ngn kwn laki yg ini...kejap2 kwn laki yg tu kol aku...
penat....pent duk kuar jalan2 ngn kawan laki yg sorang nih..esok pulak ade date ngn kwn laki yg sorang nih..
aku anggap sume kwn je..xkn lebih k..
1 ketika tuh,..ade pulak sorang kwn nih lebih2 ngn aku,..ajak kapel la,.ajak kwen la..
aish..naek rimas aku...aku nk berkwn je..klu mcm tuh..strt arini,.aku xnk kwn ngn kau lg..pusstop.
.....tu...org mcm mne plak???...kau hapy la rmai laki melayan kau,.kau seronok laki belnje mkn,.tgk wyg,.lg best belnje shoping....jimat poket kau kan??...puas enjoy.....
org mcm nih,..mencri kepuasan hati yg sementara je...tp dlm sudut hati,??...aku snediri pon x paham..
asyik tolak cinta org,.padam muke kau klu dh 26,27,28,29 tahun kau x kawen lg,..jodoh yg jual mhl ngn kau..andartu kau....eeeeeeeeeeee....(ape yg ditulis disini xde kene mengene ngn idup aku k,.aku tulis berdasarkn pengalmn aku je)


aku putus ngn dia..sedey....sumph,..sgt sedey...
tiap2 mlm aku menangis,..aku rase dia jdoh aku..
tp......ini la pengakhiran jodoh yg aku anggap kekal smpai kawen...kot la..
tp..x lame pas putus,...ade la sorang muncul dlm idup aku..
dia usha aku,...buat aku senyum kembali...dia rjin msj aku..kejap2 dia kol
kata2 dia sungguh meningktkn semangt aku semula tuk berpsngn kembali..
biar dulu pon sumpah mati xkn bercenta lg,..kononnyer dh serik bercenta,..laki semua same!!!!
aku benci lelaki!!!...erkkkkkkkkk.....
tp..bg aku..dia nih laki yg laen dri yg laen..buat hati aku tertawan!...
last2..aku kapel ngn dia.....mula2...aku tersgt bhgia....bhgia giler...
tiap2 mlm tido ngn tersenyum je....mimpi pon indh2....
tp...mcm ku harpkn pns smpai ke petg,.tp ribut petir + taufan katrina melnda ditgh hari..
asyik gaduh je....msti ade yg x bersependapat....
tp,..dia terlalu baek ngn aku,..sentiasa jge aku,.bile aku sakit,...pecut kete dh nk smpai satu enam,satu lapan..
wooo..sungguh caring...tp......sebenrnyer..aku x sygkn dia...aku pon xtau..mybe aku msih terkengkn bf aku yg dulu....ye...betol..msih sygkn bf aku yg dulu....tp,.bf skrg sungguh baek ngn aku,..aku x blh nk kecewakn hati org yg terlalu baek ngn aku...
pendapat aku yg pertama= perasaan syg n cinta nih kite x blh nk pkse,.nnti mkn jiwa...mkn dlm woo.
baek aku putuskn hubugn sekrg,sebb aku memg x blh nk syg kau,..aku xnk bina hubugn yg kite bine nih ats dsr kesian kt kau...aku xnk hipokrik ngn diri aku dn diri kau...
pendapat kedua= dia lyn aku dgn baek sgt,...xsalah aku belajar untuk mencintainyer..lgpon,.perasaan syg n cinta nih hadir bile seseorg betol2 take care ngn kite,.ambik tau,.ambik berat,ambik ringan,.semuanye ambik la...kan??...biase la tuh..dh adat,..setiap hubugn nih mne ade sentiasa tenang,.mesti ade psg surutnyer,.cume klu dh gaduh tuh,.xpyh la lame2,.kejap2 udh la...klu asyik gaduh je,..ajk kawen trus,..nnti xde mslh dah la...ek??..betol ke pendapat aku nih???..(lantak la ape aku nk tulis,ni blog aku weh)..ape yg penting,..xpyh la nk duk terkenangkn ngn kisah lame..kesah ngn bf la..klu dia la mr perfect kite,.xde la blh clash skrg kn??..xde aku ade bf laen plak kn??..
.......ape pendapat korang????............




ni luahan hati aku la..kirenyer memg ade kene mengene ngn idup aku la..


aku....kirenyer putus ngn dia dlm 4 bln la kot....
dn..aku jumpe dia...
biase la...benda yg biase berlalu ngn idup aku,..berkenalan ngn lelaki..
dn...aku anggap semuanyer kwn...sebb org tgh bersedey lg kan..bese la tuhh..ayt je lebih...
enth la..aku xpaham ngn diri aku,..mudah pula aku terima dia...
memg mudh juga aku terima dia sebgai psngn aku...aku memg xpaham smpai skrg..
memg hundred percent aku xrase pape perasaan kt dia..
tp...care dia,.lame2 buat aku timbul perasaan rindu,..syg...ade la skit..
lame2 lg,...bertmbh syg...yg pasti,.sehingga sekrg nih,.nk msuk 4bln,.1 kali pon x pernh gaduh..
ok x???.....sumph,.teringin nk gaduh...
klu x penh gaduh,.org akn pikir aku tgh bhgia...tp...
aku mkn hati,..sebb...dia x mcm laki laen,.klu sebut kapel,.msti rajin msj,.kol...
tp dia,..msj???blh kire la bape kali je dia msj..dlm 1 ari,.ade 1je kali dia kol..tuh ade dlm 10minit..
n,..ade jgk 1ari,xmsj,xkol......klu bab bz keje,...memg menyepi la...
yg tuh ok lg la sebb bz keje..tp,.klu x bz keje,bz ape lg????yg ni memg sakit hati,..bz men game gune enset mhl dia tuh..bile aku x thn sakit hati aku kol,.tye buat ape,.xde wtpe pon,.duk men game je..
memg layak la aku panas kan??..ape punyer bf nih??...ade dia tye aku seht x??dh mkn??...
nk tye jgk,.smpai hari ni,..ape dia tau psl aku??tau x ape fav mknn aku??..ape fav kaler aku??
tu la lelaki...lelaki yg x berapa kenl sepnuhnyer......
tp yg buat aku hargai dia,.dia terima semua buruk dn baek aku....ade la 1 rhsia yg tersgt sulit,dia tahu dn blh time aku sepenuhnyer...
biar mcm tuh pon,.aku xtau knpe,.bile aku sembg ngn dia,..bile dia kol,aku hapy sgt,..rasenyer ilang semua kemarahan aku kt dia,.cm tiba2 je semua ape yg terbuku dlm hati aku hilang..aku pon xpham knpe aku cmtu..
so,..klu aku sakit hati,...klu dia kol......memg ilang la sakit tuh....so,...rajin2 la kol aku......
skrg nih...kadang2 aku rase kosong...sunyi,..hati yg sunyi,..klu luarn xde la,.ari2 duk memekik,melolong...
kdg2,klu aku x thn,..menangis jgk aku,..tp,.pas nanges,.rase diri nih bodoh pulak..so,.lame2,..aku buat dek je..wt mcm bese2 je..xpe la..aku paham masa dia bukn semata2 untuk aku je,.dia ade life dia,.ade keje kne buat....tp,.xkn 1,2minit x blh nk msj 1,2keping..kan??...xpe2....its ok...dia memg bz...
soooo......korang dh dpt jawapannyer mcm mane aku ngn dia x pernh gaduh smpai skrg..
memg amat sesuai la aku ngn dia x penh gaduh,sebbnyer dh tulis berjela2 td...kan...
tp,..aku hargai dia ade dlm idup aku,dri xde lgsung kan??..alhamdulillah....


xsabar nk abis prktikal,..nk blajar plak..dh puas keje..biar pon otak dh berkarat nih..
blk kl,.blh la berdating,..hahaha..nk pupuk kasih syg katekn...
jeles tau org ade kapel duk berdating,.aku pon nk dating jgk..


dh pukul 1 lebih nih..bile nk tido??..xngntok lg la yunk...
esok mate pon layu2 kuyu la keje,,,lntk la...
aku sebenrnyer xbape paham aku yg aku taip dr td..
tp,..lantak la..nih blog aku,.suke hati aku la nk taip ape2 pon..
kau jeles,..kau jgn bce,.or kau pon buat blog,kau bahan aku kt blog kau,.
lgpon aku x blh nk mrh kau,sebb tuh blog kau,.....hahahhahaha..
xpuas hati jgk???...ade aku kesah??..........=P


k la..salam..samat pagi..















Wednesday, September 14, 2011

menaip sikit..

assalamualaikum
aku dh lme x on9,.ni bru je buke fesbuk,.buke blog
rase nk menaip skit,.tp x tau nk cite ape
pale tgh dengut2 nih,.x mndi lg,.ade umh mak mah
tumpg on9 sni jap,.
almaklumalh,..umh aku,.mak x byr lg internet
rasenyer ok jgk xde internet
xde la sakit hati ngn adik2 aku tu duk ngadap lptop je 24jam

aku keje ari2 bosan dh skrg,.xde keje.
ari ahad bru nih,aku kt ofis 1 ari xde keje,.pulak duk sorang2 dri kul 1 smpai 4lebih
dh nk blk kul 5 bru mr chua masuk,.aish..ari2 cmni,.sakit jiwa jgk..
klu org len suke xde keje,.tp aku x blh,.sakit jiwa bosan,.
masa kt ofis tgh ari td,.
tade pnggilan kt ofis,.aku angkt cm bese la,.
suare sidia aku memg x cam,.
tp tye mr low eng kin ada x?
upenyer miss laili..
heheh..nk arrange la tarikh bile nk dtg melawat,.
cnfirm la next week dtg,.ari ahad ke,.isnin..
lme x jumpe ngn lecturer kolej
windu la pulak..hehe..
get ready la nnti,.wt relax,.wt rajin,.n selamber je la..

ni psl persenel life aku la plak..
ermm...aku ngn dia ok je..
ape yg pasti,.nk dekt 3 bln ni,.
kami x pernah gaduh lg,.
merajuk kejap2 tuh bese la kan..
steady kan...
tp,.aku mls nk cite pe,.
agak bosan la,.tp klu dh kol,bergayut jap,.
aku ok blk..tp,.memg hbugn aku ngn dia bukn cm budak2 la
msj 24jam,.bergayut setgh jam sekali,.
aku xde cmtu,.kadang2 tuh..erm bukan kadang2 dah,.memg selalunyer
dri pg smpai mgrib,.msj x,.kol pon x,.bile dh mlm bru la ade dgr kabar
tp,.aku ok..dh biase,..
jgn korang pikir,.bile aku taip cmni,.korang ingt aku ngn dia cm suam2 kuku
tp,.kami mkin lame,.mkin berkasih sayang tauuu..hehehe..
yelakan.......x selalu cntct,.jd,rindu tuh membuak2 la..
hahaha..geli pulak aytnyer...
mls nk tulis byk,.takot nnti dia bace,.
nnti mcm2 pulak dia kritik ke telinge aku ni
meroyan jap aku nnti...
cume satu je la,.klu dia de bce blog nih ke 
aku nih,.memg setia tau,.xde skendel2 la..
enset nih,.skit ke,byk ke msj dlm enset nih,.
sume nama dia je,.kol pon cmtu jgk..
aku nih jenis,.klu dh de org yg aku syg,.
org len aku dh x layan..
org msj aku pon x bls,.klu kt fb tuh,.
xpyh nk jeles la..aku jarang on9,.xde mase nk berskendel kt fb tuh..
BUANG MASA....
nk layan perangai dia sorang pon dh pening,.cukup la ade sorang je..

malas nk taip lg,.
stop lu..
nk relax2kan rohani dan jasmani jap

salam.






Wednesday, August 31, 2011

aku raye wehhhhh!!!!

selamat, selamat hari raye..
aku ucapkan tuk semua yg melawat..
pastikn mate korang pkai spek k
cnfirm mate korang sakit tgk pic2 aku kt bwh nih..hehehehe...
just nk share yg hari raye pertama je..
sebb raye kedua aku x kuar beraya pon
aku bgun tido td tgh ari,.petg bru mndi
hahahaha..
teruk kan aku..
arhh..lantak la..asal aku bhgia di hari raye nih..
















ni lak pic mate aku di pagi 1 syawal..
memg gempak la..
cm pontianak...
merah giler2,..mybe dlm picc nih x bape nk nmpk,
tp hakikatnyer..
aku pon seram tgk mate aku sendiri..
sesuai sgt la mate aku ngn baju raye aku..
heheh..
tp,..pape pon,.alhamdulillah,..tgh ari tuh,.aku dpt rase yg mate aku dh ok skit
dh x sakit sgt,..arini pon mate aku mkin pulih...
yahooooo!!!..bestnyerrrr....




buruk kan!!..
lantak la..asl aku blh beraye jgk..
heheh...
arini mlm raye kedua..
ni tgh tunggu saudara2 aku mai tido umh mlm nih..
memg riuh la mlm nih ngn esok..
bukn slalu,.setahun sekali kan...
x sabar nk tunggu dieorg..
hehehhe...

k la..nnti esok,luse punyer pic aku akn upload lg..
bese la..klu org jenis suke bergmbr,.
memg penuh memory kad la kan..
biar x lawo pon,..
lntk aku la,..ni blog aku bai...
klu x suke,.sile blaaa dri blog aku..
sekian terima kaseh je la..
hahaa..

k.salam..
samat malam
samat berhari raye..















Saturday, August 27, 2011

macam2 cite ini malam..





eeeeeeeeeeeeeee
sumph buruk kan??
ermm..
mintk2 la rye nnti sempt jgk sembuh..
mate aku nih asyik mengalir je air mate
aritu aku ade letak ubt yg dlm bentuk liquid,.
konon2nyer nk cept baek,
aku letak la byk kt mate aku
xlame kemudian,tekak aku rase pahit giler!!!!
rupenyer ubt tuh mengalir dr mate trus ke tekak aku
mybe sebb overdos kot
eeee..sumph,.pahit giler!!
smpai termunth aku...tp aku tetp pose aritu
x batal kan??sebb bukn sngaje,lgpon aku x telan pon benda pahit tuh
lepas tuh aku dh x gune ubt tu,aku pkai yg ubt sapu je kt mate
mintk2 la dlm 2 arini mate aku elok...
nk pkai contexlense nih..hehehe


dah...abis cite pasal mate...


erm...skrg nih aku duk on9 lam bilik,.
tp ayh aku nih ha duk karoke lgu raye ct nurhaliza kt bilik sebelah
aduss..sakit telinge aku,.ku ingin mencari ketenangn~~~~
erm..nih ha sorang lg,.aku msj dr ptg td bru nk reply,.
aku msj- b..rindu la..
ape dia bls?-owh..g2..
ishh..geram plak,.kite msj rindu dia,.dia lak bls cmtu je???
nnti,.bile dh bce blog ni,.mula la merepek,meraban duk nk kenekn aku blk..
aishhh..mcm2 la..
tp,.sumph,..aku bhgia...heheh..(yekewww)
yelaaaa...kan biby....=P
moge kekal,.mls dh aku nk main2 mcm dulu2..
dh tua la,.letih...klu blh,.nk cri yg kekal,.yg serius je terus..
insyaallah...
ni nk kasi tunjuk skit bf aku..hehe..sikit2 udah la yerk,.tp aku suke pic nih..
nmpk sifat kepapaan..haha..


bab raye lak....ermm..
bju kurung raye dh lame beli,.dh berbulan2 dulu dah..
kaler merah menyala mak ngah..haha
ni ade blaus n kemeja beli yg bru
ade beli seluar..kasut,selendang..ckup la tuhh.
tuh pon byk aku gune duit aku sendiri,
siap aku belnje baju tuk mak aku lg,.
ok la tuh kan..ckup la...
kt umh nih,lgsung xde pape persiapan,.
kuih raye pon xde beli pape..
xde semangat nk raye sgt thun ni,
sebb arwah nenek dh xde,.jadi x bape meriah la
klu dulu,.sedare ramai blk cni,sebb nk jumpe arwah nenek..
tp,.meriah ke x raye thu nih,.
yg pasti,sedare mare aku CONFIRM akn bertapak kt umh aku nih
aishh....bunyi bising budak2,..rumah bersepah..serabut..aishh..
sabor je la..raye thun sekali..sabr yerk zulaikha..

ermm..da pape lg ke nak share story nih??
xde dh kot..xpe la..next time klu de story,.aku mory la kt cni lg,.
mybe lepas raye kot,.
sebb nk upload pic raye la wehh...
hahahaha...sume pic2 yg de lm enset aku dh msukkn ke dlm laptop
yg dlm enset aku nk delete sume,.
buar ade space nk ambik pic raye nnti..
heheehe...

 ok la..xde pe nk cite da..salam u alls..
samat berpuasa lg 2 hari
dan samat hari raye..
maaf zahir sahaje k,...batin..no..no..no..
heheheh..
daaaa...




Wednesday, August 17, 2011

cinta itu bahgia,...dan bahgia itu terasa bile kentut...


CINTA dan KENTUT tidak bisa ditahan, keduanya bisa menjadi lega bila terlaksana.
CINTA tertahan = Sengsara, KENTUT ditahan = Menderita
Kalau CINTA dan KENTUT keras bersuara, tentu perasaan kita lega.
CINTA terkesan malu-malu tapi mau, KENTUT bikin malu-maluin baunya.
CINTA tanpa rasa, bukan CINTA namanya, KENTUT tak berbau, bukan KENTUT namanya.
CINTA itu rapuh, KENTUT itu bau.
CINTA itu halus, KENTUT itu virus.
CINTA diam-diam membuat orang mabuk kepayang, KENTUT diam-diam membuat orang mabuk kepalang.
CINTA bagi kebanyakan orang muda, “Ahhh, CINTA monyet…!”
KENTUT didepan banyak orang, “Sialan, monyet lu…!”
CINTA dan KENTUT sama-sama sering dicari:
Kalau sudah CINTA: “Dimana engkau duhai kekasih?”
Kalo sudah KENTUT: “Siapa nih yang KENTUT? Hayoo, ngaku gak…?!!!”
CINTA berlebih membuat orang terbuai, KENTUT berlebih membuat orang terkulai.
CINTA menyatukan persepsi, KENTUT menyatukan emosi..

bra...zebra..Memilih dan Memakai Coli Yang Sesuai…


Jika Memakai Coli Yang Tidak Sesuai:
* Coli terangkat di bahagian belakang
* Tanda merah dan kesan tali ketat
* Payudara terkeluar dari coli atau terbonjol sedikit di ketiak
Langkah-Langkah Seterusnya:
Langkah 1:

1. Pakai coli semasa mengukur sambil berdiri
2. Ukur di sekelililng bawah payudara. Jika anda mendapat nombor genap, tambah 4 inci. Jika anda mendapat nombor ganjil, tambah 5 inci.
Contohnya:
tentang saya sendiri la lagi senang,.(baru je ukur nih)
* ukuran saya adalah 32″
* Tambah + 4″
* Saiz coli saya ialah 36″
soma minimizer bra fb 75795097 Memilih dan Memakai Coli Yang Sesuai...
Langkah 2:
Ukur di sekeliling bahagian terpadat payudara. Bandingkan nombor ini dengan saiz coli anda. Jika nombornya sama bermakna saiz cup anda adalah A. Jika perbezaan 1″ bermakna saiz cup anda adalah B dan seterusnya.
*ukuran di sekeliling bahagian terpadat payudara dan saiz coli adalah sama,.maka,.saiz sebenar coli saya ialah 36A.
korang??saiz apa??hehe..

Tuesday, July 19, 2011

senja sejenak

assalamualaikum...
dah nk pukul 7 ptg nih..
terase nk menulis skit
arini aku keje ngn yuyu je,.mr chua ade seminar
sooo..kami enjoy!!!!!...bukn enjoy suke hati,.
mr chua ade bg keje jgk la..
ermm...ni nk cite 1 hal
aku kononyer nk bg jeles c dia tuh,.
last2 aku yg kene mrh!!
memg best la..haha..
ade plak dia 3g,..upenyer ape??
tunjuk enset baru beli..enset galaxy tuh..
perghhh...x jeles cmner aku..
org byk duit best la..aku de ckp kt dia,
asl  la x simpn duit tuh msuk minang aku,
lg best dpt bini dri dpt enset...ye x??
hahaha...

aku jahat smalm,.duk best msj ngn sidia,
tibe2 lak dia msj,ok.b tido dulu k.
aku pon trus hangen la,.bru pukul 10.30 mlm
erm..aku dh la tgh bosan nk giler,.
ade bf,.cmtuh pulak..
last2 aku pikir,..mintk2 la ex aku de kol
tp memg kol sungguh,.kul 4 pg lebih..
erm..budak sekor tuh,.kononnyer nk tunang sabtu nih
mintk2 la jadi,.biar la dia berbhgia ngn idup dia
belajar tuk setia,.aku tumpg bhgia je
tp,.ape yg aku x suke,.dh nk tunang,.tp duk cbuk cri pompuan len lg
dh2 la,..setia la pada sorang wanita..hargai la dia..
jgn permainkn perasaan wanita
x semua wanita suke laki yg dia syg duk cri pmpuan lg lg.
paham x??

aku keje best...
keje pon x byk mane,.xde sush sgt..
member sorang kt tmpt keje pon best 1 kepala
memg bhgia la idup aku skrg..
huhhu...name fb dia yuyu damieya..
padahal nama dia nurul asyikin..
kami ni memg kuat sembg
klu sembg bab kawen2,.berangan smpai ke langit la
memg best la klu ckp psl kawen,.
tu x ckp psl baby la..hahahaha...
berangan je la lebih,..enth bile la nk ade jodoh..

erm...kt umh nih..
bosan.....xde pe..ngn family cmni la
mlm2 aku lyn utube je la,klu x tgk tv je
mjur la siang keje,klu x,.blh gile jgk aku duk umh..
esok plan nk p mandi sungai,p sekayu..
dh lme x mndi sungai..
besttttttttttttttttttttttt....
memg best la,.sebb esok cuti!!!
hahaaha...

mlm nih,.aktiviti melipat baju,..
byk baju aku tuh tersadai ats katil
bru td angkt.
ank2 baju,ank seluar berkaler2 tunggu nk dilipat je..
mlsnyerrrrrrrrr...sape nk ambik upah lipat baju aku nih??
erm.ape la ank dare nih,.pemalas,.sape la yg malang nk msuk minang ank dare pemalas nih
hahahaah..lantk la,.ade laki nnti pndai2 la..kan...

ermm..ape lg...
hehehe...
aku tgh on9 fesbuk,duk komen ngn WAWAI HARRIES..
cm pelek je nama dia,.tp stylo..
dia nih memg rajin komen status aku..
time kaseh..semua komen2 anda amat dihrgai,.
makanya.....aku semadikn nama anda disini..hehehee

erm...dh xde daaa...
harapan aku tuk hari mendatang~
aku harap hari2 mendatang aku akn sentiasa hapy
harap hari2 mendatang x buat aku jadi bosan cm nk giler..
harap aku lebih bhgia...
harap la sentiasa senyum..
(^___^)

Sunday, July 3, 2011

aku bhgia bile....aku merana bile...

assalamualaikum..
nih ha bru ade mood skit nk update blog..
winduu..blog ni aku tgk mkin lme dh mkin bosan,.
rsenyer cm nk tukr lgu je,..lgu sume jiwang2,.aku xnk jiwang2 da skrg,.nk hapy2
pent la sedey2 je kan..hehehe..nnti ade mood aku tukr lgu laen..korang rase lgu ape best??
entry kali nih aku nk tulis or nk senaraikn ape yg buat aku bhgia,..ape benda??
jap la..aku nk tulis la nih..
k.......

1.aku bhgia bile aku masak mknn yg aku pling suke,dn mskkn tuh sedp sgt...sungguh bhgia..hehe
2.aku bhgia bile tgk lelaki makan byk,.lg2 klu mkn masakkn aku...
3.aku bhgia bile aku kentut pling puas,..mksudnyer kentut yg x meningglkn cebisan2 halus..hahaha...
4.aku bhgia bile aku mandi,.aku sabun penuh bdn dgn buih yg byk2222.....aku gosok gigi,.cuci muke,.sympu..besttt...klu mnsi sungai lg bhgia...
5.aku bhgia bile aku bersama ngn org yg aku syg,.mkn same2,.tgk tv sama2,.
6.aku bhgia bile aku ngntok,.aku trus bring ats katil,dn trus lena,.syart pling penting,lampu msti padam!
7.aku bhgia bile aku buat org len bhgia,..suke sgt bile blh bg pendapt yg blh ubh idup seseorg,.
8.aku bhgia bile bert bdan aku turun!!..xkesah trun 1/2 kg pon,.aku tetp bhgia..hehe
9.aku bhgia bile aku aku dpt mkn sup,.sup yg pedas,.panas,..perhhhhhhh....sungguh bhgia..
10.aku bhgia bile ade org yg sudi syg aku,..erm..ni 1 persoaln yg msih x terjwb,.sape yg syg aku???
11.aku bhgia bile aku kuar jalan sorang2,..aku p timesquare sorang2,.aku p bndr sorang2,.semua sorg2,.p mkn,.p main game,.xde aku sakit pale nk melayn karenh member2 or adik2 aku or pape la..
12.aku bhgia bile tahu hujan turun,.aku bhgia bile aku sentuh air hujan,.aku bhgia bile aku bau udara selepas ujan..sumph...sgt bhgia..love rain..
13.yg nih aku x rse lg bhgianyer lg,.tp aku pasti yg aku akn bhgia kalu perot boncet aku nih blh surut!!!..cnfirm.aku akn horey22 puas2,..haha..berangn je la,..sush aku nk buat asset terpenting aku nih..
14.aku bhgia bileee....erm...enth...xde idea dh,.haha..nnti2 la aku tulis lg,.otak dh jemzzzz..


ni yg buat idup aku merana!!!

1.bile aku nk cari brg,.brg tuh aku x jumpe2,.biar aku cri dh berpuluh kali pon,.memg hangen la 1 bdn,.
2.ni psl mkn lg,.bile aku mkn,..mknn x sedap!!!!...elehh..semua org pon x suke klu x sedp kn??..tp,.jenis aku,.sedp ke x sedp,.mknn tetp aku licinkn,.faktor bg aku mknn x sedp adalah xpedas,n terlalu manis,.
3.aku rase cm nk bunuh diri je bile klu aku ngntok gile babi tp aku x blh nk tido....rase cm nk bunuh org pon ade..faktornyer bile aku ade kt tmpt selain umh n bilik tido aku,.cm kt office ke,.kt kelas ke..
4.aku mula la nk hangen bile mknn or minumn or pape yg aku simpn,niat nk mkn jap2 lg ke,tibe2 hilang or dikebas org,..or dikebas semut,lipas n seangkatannyer..
5.yg ni plez take note k,..aku pling x suke n menyamph giler babi bile aku msj,.tp org yg aku msj tuh x bls,.yg nih aku memg sakit hati,.sebb buat aku tertunggu2 msj dia msuk,.kejp2 aku tgk enset,.xkesian kt aku ke tunggu msj ko??...klu dh xnk msj or de keje pape ke ckp le stop dulu,.xde la buat aku tertunggu2..paham??
6.aku x suke bile org mengumpt psl benda yg bukn aku buat,.or menokok tamboh ke,..klu x puas hati face to face la,.kite smek down same2,biar same2 puas hati,.cnfirm la aku yg menang,tgk perot la bebbb..
7.ape yg pasti,.aku pon merana jgk bile ptus centa...sedey weyy klu ptus centa,..ek???..geli je..hahaha..
8..mls aku nk tulis byk lg.bukn rjin pon korang nk bce ape aku tulis nih kan???


walau byk mane pon kite blh senaraikn ape yg buat kite bhgia,n ape yg buat kite sgt sakit hati,.tuh semua kite tetp jgk kne hadapi,.sebb ia adalah sebhgian dri idup kite,.tentg diri kite sendiri,.tentg perasaan kite,.bhgia n merana ni bile2 mase blh kite rase,.kadang2 ia dtg sekaligus dlm satu masa,.semuanyer ats diri kite cmner nk handle saat tu sebaik mungkin,.mungkin kite terlalu menghargai saat2 bhgia tuh,.tp kite jgn lupe,.bhgia,.merana semua tuh mengajar kite lebih dewasa,lebih matang,.dn bersedia untuk hari2 yg mendatang..


dadadaaaaaa...
salam..
(^___^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...